ØstersøJazz Festival 2022 klar med danske topnavne og landets bedste børnejazz

ØstersøJazz Festival er stolte af igen at kunne præsentere tre tætpakkede dage i Nexø med en perlerække af gratis jazzkoncerter for store og små.

Den 26. udgave af festivalen afholdes i og omkring Nexø i weekenden d. 5-7. august 2022 og byder på et historisk stærkt musikprogram med noget for enhver smag på tværs af festivalens knap 20 koncerter. 

»Vi har store ambitioner på festivalens vegne og synes i al beskedenhed, at vi har fået sammensat et helt forrygende program med stor variation og højt niveau hele vejen rundt,« udtaler festivalens formand Michael Charles Gaunt. 

Blandt årets navne finder man den danske trio Ibrahim Electric, der er kendt som et af landets mest eksplosive livebands. De tre musikeres møde mellem jazz, soul, afrobeat og psykedelisk garagerock har begejstret publikum over hele verden. 

Seks mand høje WonderBrazz lægger også vejen forbi. Orkestret har gennem mere end to årtier bragt New Orleans’ festlige musiktraditioner til kogepunktet med en tight hornsektion, trommer, percussion og hammondorgel. 

Duoen Emil de Waal & Gustaf Ljunggren har sammen og hver for sig spillet med nogle af de største navne dansk musik. Sammen afsøger de et drømmende og sfærisk jazz-udtryk på både plader og live. 

Årets program byder også på blues fra øverste hylde. Sanger og guitarist Thorbjørn Risager står normalt i front sit band The Black Tornado men lægger vejen forbi i et duo-setup med tangentspiller Emil Balsgaard. Stilen er New Orleans’ blues, sydstats-funk og boogie-woogie. 

Og så er der godt nyt til fans af den uforlignelige jazz-boheme Tom Waits. ØstersøJazz Festival får nemlig besøg af trioen Swordfishtrombones, der fortolker sange fra den ikoniske sangers skramlede bagkatalog.

Endelig er der også besøg af gamle kendinge i form af svenske Dragkedjan. Gruppen har været faste gæster på ØstersøJazz i alle årene og er garanter for festlig og udadvendt trad-jazz. 

Nyt fokus på jazz for børn

ØstersøJazz Festival er dog ikke kun for de voksne. Både fredag og lørdag formiddag præsenterer festivalen som noget nyt børnejazz-koncerter med nogle af landets førende indenfor disciplinen.

Børnefamilierne kan bl.a. se frem til blæser-fest med WonderBrazz For Kids samt tage med på en musikalsk opdagelsesrejse i selskab med Jorden Rundt med Malene Kjærgaard. Sangerinden og hendes globetrottende orkester vandt Børnejazzprisen 2020 og Årets Børnekomponist 2021 for deres evne til at formidle jazz i børnehøjde.

»Vi vil gerne give endnu flere mulighed for at opleve jazzens vidunderlige verden. Jazzen rummer et væld af udtryksformer og stor musikalitet, og jeg er sikker på, at årets festival bliver en kæmpe fest for både store og små,« udtaler Michael Charles Gaunt fra ØstersøJazz Festival. 

Foreløbigt lineup:

  • Ibrahim Electric
  • WonderBrazz
  • Emil de Waal & Gustaf Ljunggren
  • Thorbjørn Risager Duo
  • Swordfishtrombones
  • Dragkedjan (SE)

Jazz for børn:

  • Jorden Rundt med Malene Kjærgård
  • WonderBrazz For Kids

Resten af årets optrædende, spilleplan, festivalplakat samt en række nye tiltag offentliggøres løbende frem mod festivalen.

ØstersøJazz Festival 2022 klar med danske topnavne og landets bedste børnejazz